Regioactiviteiten Overijssel


Regiodag 27 november 2021


Hierbij nodigen wij u uit voor de regiodag op zaterdag 27 november 2021 ’s morgens bij Loonbedrijf Dekker te Vriezenveen en ’s middags bij LMB Wim Hoff te Westerhaar.

Programma voor deze dag:
We beginnen bij: Loonbedrijf Dekker (0546-862504, mail) Horstweg 10 7671 RJ Vriezenveen

09.30-10.00 uur Ontvangst met koffie.
10.00-10.05 uur Opening van de dag.
10.05-10.45 uur Presentatie Loonbedrijf Dekker.
10.50-12.00 uur Rondleiding Loonbedrijf Dekker.
12.15-13.15 uur Lunch bij LMB Wim Hoff Garstweg 8 7676 ST Westerhaar (0546-688055).
13.45-15.30 uur Rondleiding LMB Wim Hoff.
15.30- 16.15 uur Miniaturenbeurs en afsluiting van de dag.

De kosten voor deze dag zijn: LCN leden € 10,00 incl. lunch. Niet leden betalen € 12,00 incl.lunch. Kinderen tot 12 jaar betalen € 6,50 voor de lunch. Landbouwminiaturen mogen door alle leden verruild en verkocht worden. Voor de beurs worden geen kosten in rekening gebracht. Aanmelden voor de beurs is noodzakelijk.

Aanmelden kan alleen per e- mail: gerardbiemans@outlook.com evt. per telefoon 0548-618653 onder vermelding van Naam-Adres-Woonplaats, Telefoonnummer en Lidmaatschapsnummer.

Bij binnenkomst moet u een geldig QR code CoranaCheck kunnen tonen.

Wij wensen jullie een mooie en gezellige regiodag toe en tot ziens op 27 november 2021.
Namens:
Gerwin Schuurman 06-30964321
Gert Schippers 06-38825538
Wim Brouwer 0572-371991
Gerard Biemans 0548-618653

Informatie over de gastbedrijven:


Loonbedrijf Dekker BV. uit Vriezenveen, is in april 1999 opgericht door vader en zoon Dekker. Vader Dekker heeft een melkveebedrijf, maar omdat hij meerdere zonen met het agrarische bloed in zich had gekregen, moesten er keuzes worden gemaakt. Daardoor is één zoon met het melkveebedrijf verhuisd naar Hoogeveen (Drenthe). Een andere zoon heeft een eigen mechanisatiebedrijf, genaamd “F.H. Dekker tractoren & machines”. Vader J.H. Dekker en de derde zoon H. Dekker zijn destijds onder de naam “Loonbedrijf Dekker” begonnen met het leveren van agrarische diensten. Daarna is de ontwikkeling van het bedrijf heel snel gegaan. Een jaar na de oprichting is het leveringspakket uitgebreid met grondverzet en kraanverhuur. Het daaropvolgende jaar 2001 heeft er een overname plaatsgevonden. Loonbedrijf Bokdam uit Vriezenveen is toen door Loonbedrijf Dekker overgenomen. Daarbij zijn ook een aantal personeelsleden en een aantal machines overgenomen. De daaropvolgende jaren is het leveringspakket steeds verder uitgebreid. Naast agrarische diensten en grondverzet, heeft er een enorme ontwikkeling plaatsgevonden op het gebied van cultuurtechnische werken en in de groenvoorziening. Hierdoor heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een toonaangevend loonbedrijf in de grond, groen en infra, met een zeer compleet leveringsprogramma.

Bedrijfsprofiel
Loonbedrijf Dekker heeft over het uitvoeren van de werkzaamheden in de sector een bepaalde visie. Deze komt ook in het logo weer naar voren. Het logo wat namelijk bestaat uit drie onderdelen is opgezet volgens onderstaand idee. Hieruit komt in principe onze hele visie naar voren. Van boven naar beneden is het logo opgedeelde in drie delen:
• Horizon • Boswal • Grasland
Door deze schets is in principe het hele leveringsprogramma al geschetst. De horizon met daarin opgenomen de zon is geel van kleur, met daaronder de boswal en het grasland welke groen gekleurd zijn. Deze kleuren zijn de twee kleuren die het meeste voorkomen in de natuur. En omdat wij onze werkzaamheden in en met de natuur uitvoeren hebben we deze kleurkeuze gemaakt. Daarbij komt de diepere betekenis van de gele kleur. Geel staat namelijk ook voor zakelijkheid, maar dit wel in combinatie met goede contacten. Klanttevredenheid is voor ons namelijk zeer belangrijk. De diepere betekenis van de groene kleur is het Duurzaam Ondernemen. Duurzaam Ondernemen wat is afgeleid van duurzame ontwikkeling, is het in balans brengen van de bekende drie P’s (planet, profit, people). Het is voor ons belangrijk om niet alleen rekening te houden met het hier en nu, maar ook met de toekomst.Door deze ontwikkeling binnen ons bedrijf is niet voor niets onze slogan:‘’Waar kwaliteit voorrang heeft!!!”

Het bedrijf J.W.Hoff B.V. (tel: 0546-658055) is in 1996 door directeur/eigenaar Wim Hoff en zijn vrouw Hillie opgericht als reparatie- en revisiebedrijf. Zo’n twintig jaar later is het bedrijf met inmiddels 15 medewerkers niet meer weg te denken uit de regio. Hoff is altijd op zoek naar ontwikkeling van zijn bedrijf. ‘’Vooruit denken en beter worden is van het grootste belang als je wilt blijven bestaan. Onze klanten veranderen namelijk ook.’’ Doordat we ons als bedrijf constant blijven ontwikkelen en meebewegen met onze klanten kunnen we hen de service bieden waardoor zij verder kunnen. Wat in ruim 20 jaar niet veranderd is binnen ons bedrijf zijn de persoonlijke benadering, de korte lijnen en de snelle reactie op storingen. Het machinepark van uw bedrijf moet zo kostenefficiënt mogelijk geregeld worden. J.W. Hoff B.V. speelt hier op in door intensief met u samen te werken. Deze samenwerking houdt o.a. in dat u zoveel als mogelijk contact heeft met één vaste monteur die bij u de keuring, het onderhoud en de service verricht. Hij weet wat er speelt binnen uw bedrijf en denkt met u mee.

---


Agrarische miniaturenbeurs 2020

Zondag 19 januari werd de jaarlijkse Agrarische miniaturenbeurs gehouden in zaal Reimink in Lemelerveld. Deze miniaturenbeurs werd georganiseerd door de L.C.N. Regio Overijssel.

Regiodag 7 december 2019

Inmiddels ligt de regiodag van 7 december 2019 weer achter ons. Het weer was gunstig waardoor de opkomst goed was. Nu is de opkomst niet het belangrijkste, maar wel de gezelligheid. Over de gezelligheid hadden we dan ook niet te klagen.

We werden bij loonbedrijf Lindeboom in Dalfsen tussen 9.30 uur en 10.00 uur ontvangen met koffie en verschillende koeken. Nadat iedereen binnen was en wat te drinken had, konden we de dag openen. Omdat we te gast waren bij een bedrijf moeten we ons ook als dusdanig gedragen. Binnen mocht niet gerookt worden, filmen en foto’s maken was geen probleem en rommel opruimen nadien werd ook netjes gedaan. We moeten toch een visitekaartje afgeven. De heer Lindeboom gaf uitleg over het ontstaan van het bedrijf. De tractoren en de hakselaars waren van het merk New Holland. Ook stond er nog een zeer mooie gerestaureerde Ford Dexta, een plaatje.
Omdat er alleen met New Holland gewerkt wordt zijn verschillende onderdelen uitwisselbaar zoals trekhaken en topstangen. De inkoop van oliefilters en oliën blijft hierdoor ook redelijk beperkt. Het bedrijf wordt gerund door twee broers. Het aantal medewerkers is ongeveer 15. Toevallig was er ’s middags een receptie van enkele medewerkers die al lang (12,5 tot 25 jaar) in dienst waren. Dit zegt iets over de bedrijfsvoering, dat de medewerkers het naar de zin hebben. Iedere deelnemer aan deze regiodag kreeg als aandenken nog een cap met de tekst van Lindeboom loonbedrijf erop.

De lunch was bij Mansier in Oudleusen. De lunch verliep prima, in zeer korte tijd had iedereen eten en drinken. Friet werd steeds weer aangevuld.

Bij loonbedrijf Pekkeriet werden we netjes ontvangen in de kantine en die was dan ook propvol. Ook hier kregen we
eerst uitleg over het bedrijf. We zagen hier veel MF en een paar Claas tractoren. Wat opviel is dat elke trekker een eigen naam heeft zoals ‘Mammoet’ of ‘t Friese Peerd’. Bij Pekkeriet werken ongeveer 35 mensen. Grondwerk is een belangrijke tak binnen het bedrijf. Verder heeft Pekkeriet een bedrijf overgenomen waar speciaal puin heel fijn gebroken wordt en als gravel voor tennisbanen wordt geproduceerd. In Nederland zijn maar een paar van deze bedrijven. We gingen na de rondleiding weer terug naar de kantine om de heer Pekkeriet te bedanken en namens de regio iets aan te bieden. Hierna was het nog een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje. Hier werd de dag afgesloten met een minibeurs zodat iedereen nog een aandenken aan deze dag kon kopen of ruilen. Van de firma Pekkeriet kreeg iedereen nog een pen en een stanleymesje mee. We denken dat iedereen mooi kan terugkijken op een geslaagde dag.

Auteurs: Gerwin Schuurman, Gert Schippers,
Wim Brouwer en Gerard Biemans

arrows-right arrow-down arrow-right beursmodellen landbouwminiaturenbeurs clubmodellen magazine facebook