Regioactiviteiten Overijssel


Agrarische miniaturenbeurs 2020

Zondag 19 januari werd de jaarlijkse Agrarische miniaturenbeurs gehouden in zaal Reimink in Lemelerveld. Deze miniaturenbeurs werd georganiseerd door de L.C.N. Regio Overijssel.

Regiodag 7 december 2019

Inmiddels ligt de regiodag van 7 december 2019 weer achter ons. Het weer was gunstig waardoor de opkomst goed was. Nu is de opkomst niet het belangrijkste, maar wel de gezelligheid. Over de gezelligheid hadden we dan ook niet te klagen.

We werden bij loonbedrijf Lindeboom in Dalfsen tussen 9.30 uur en 10.00 uur ontvangen met koffie en verschillende koeken. Nadat iedereen binnen was en wat te drinken had, konden we de dag openen. Omdat we te gast waren bij een bedrijf moeten we ons ook als dusdanig gedragen. Binnen mocht niet gerookt worden, filmen en foto’s maken was geen probleem en rommel opruimen nadien werd ook netjes gedaan. We moeten toch een visitekaartje afgeven. De heer Lindeboom gaf uitleg over het ontstaan van het bedrijf. De tractoren en de hakselaars waren van het merk New Holland. Ook stond er nog een zeer mooie gerestaureerde Ford Dexta, een plaatje.
Omdat er alleen met New Holland gewerkt wordt zijn verschillende onderdelen uitwisselbaar zoals trekhaken en topstangen. De inkoop van oliefilters en oliën blijft hierdoor ook redelijk beperkt. Het bedrijf wordt gerund door twee broers. Het aantal medewerkers is ongeveer 15. Toevallig was er ’s middags een receptie van enkele medewerkers die al lang (12,5 tot 25 jaar) in dienst waren. Dit zegt iets over de bedrijfsvoering, dat de medewerkers het naar de zin hebben. Iedere deelnemer aan deze regiodag kreeg als aandenken nog een cap met de tekst van Lindeboom loonbedrijf erop.

De lunch was bij Mansier in Oudleusen. De lunch verliep prima, in zeer korte tijd had iedereen eten en drinken. Friet werd steeds weer aangevuld.

Bij loonbedrijf Pekkeriet werden we netjes ontvangen in de kantine en die was dan ook propvol. Ook hier kregen we
eerst uitleg over het bedrijf. We zagen hier veel MF en een paar Claas tractoren. Wat opviel is dat elke trekker een eigen naam heeft zoals ‘Mammoet’ of ‘t Friese Peerd’. Bij Pekkeriet werken ongeveer 35 mensen. Grondwerk is een belangrijke tak binnen het bedrijf. Verder heeft Pekkeriet een bedrijf overgenomen waar speciaal puin heel fijn gebroken wordt en als gravel voor tennisbanen wordt geproduceerd. In Nederland zijn maar een paar van deze bedrijven. We gingen na de rondleiding weer terug naar de kantine om de heer Pekkeriet te bedanken en namens de regio iets aan te bieden. Hierna was het nog een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje. Hier werd de dag afgesloten met een minibeurs zodat iedereen nog een aandenken aan deze dag kon kopen of ruilen. Van de firma Pekkeriet kreeg iedereen nog een pen en een stanleymesje mee. We denken dat iedereen mooi kan terugkijken op een geslaagde dag.

Auteurs: Gerwin Schuurman, Gert Schippers,
Wim Brouwer en Gerard Biemans

arrows-right arrow-down arrow-right beursmodellen landbouwminiaturenbeurs clubmodellen magazine facebook