Regioactiviteiten Overijssel


Regiodag 25 november 2023

Op zaterdag 25 november organiseren wij een regiodag bij Loonbedrijf Oude Lashof in Rossum en bij het Deutz museum Vennegoor te Weerselo. Het programma ziet er als volgt uit:

09.30-10.00u Ontvangst met koffi e bij loonbedrijf Oude Lashof, Kerkpad 1 in Rossum
10.00-10.00u Opening van de dag
10.05-10.45u Presentatie Loonbedrijf Oude Lashof
10.50-12.00u Rondleiding Loonbedrijf Oude Lashof
12.15-13.15u Lunch bij Deutz museum ‘Tip 10’ in Weerselo
Bekijk hier het item van RTV-Oost

13.30-15.30u Rondleiding in het Deutz museum door André Vennegoor
15.45-16.30u Miniaturenbeurs en afsluiting van de dag.

Loonbedrijf Oude Lashof
is in 1965 opgericht door Gerard en Bennie Oude Lashof onder de naam V.O.F. Oude Lashof. Het bedrijf werd in 1986 voortgezet door René Oude Lashof en Betsie Oude Lashof-Hartman. De werkzaamheden breidden zich uit, zowel het agrarische loonwerk als het grondverzetwerk.
Door de overname in 1991 van loonbedrijf Engelbertink groeide het bedrijf gestaag. Daarmee is het bedrijf zich ook steeds meer gaan richten op de uitvoering van werkzaamheden voor bedrijven die zich bezighouden met landschapsbeheer, weg- en waterbouw, woningbouw en bestratingen. In maart 2000 is het bedrijf uitgebreid met een tweede vestiging door de overname van de Coöperatieve Werktuigenvereniging Deurningen. Daarnaast zijn in 2002 alle loonwerkzaamheden van Paus Agroservice in Weerselo overgenomen.

Directeur André Vennegoor van Vennegoor Installatie uit Weerselo is een groot fan en verzamelaar van oude tractoren van het merk Deutz, waarvan de historie teruggaat tot 1864. Om zijn imposante collectie gereviseerde tractoren -en een fraaie Magirus-Deutz oldtimer camper- optimaal te kunnen conserveren, liet hij er zelfs een nieuwe duurzame opslaghal voor bouwen die volledig ‘off -grid’ is. En hoewel alle voertuigen uit de collectie dateren uit een (ver) verleden, is hun onderkomen door toepassing van diverse duurzame technieken volledig gericht op de toekomst. Naast de oldtimers kun je hier prachtige Deutz miniaturen bewonderen. Zeer interessant!

Doordat alles duurder is geworden zijn wij genoodzaakt om de kosten voor deze dag aan te passen.
De kosten voor deze dag zijn € 15,- incl. lunch voor L.C.N.-leden. Niet leden betalen € 17,50 incl. lunch. Kinderen tot 12 jaar betalen € 7,- voor de lunch.
Landbouwminiaturen mogen door alle leden verruild en verkocht worden.
Voor de beurs worden geen kosten in rekening gebracht.

Aanmelden voor de beurs is noodzakelijk en kan alleen per e-mail via gerardbiemans@outlook.com onder vermelding van naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en lidmaatschapsnummer.
Wij wensen jullie een mooie en gezellige regiodag toe en tot ziens op 25 november.

Gerard Biemans , Gerwin Schuurman, Gert Schippers , Wim Brouwer 

Recente activiteiten

- Regiodag bij loonbedrijf Dekker in Vriezenveen en mechanisatiebedrijf J.W. Hoff in Westerhaar, 10 december 2022.
Verslag van de regiodag Overijssel 2022

- Landbouwminiaturenbeurs in Horecahuis Reimink Lemelerveld, 15 januari 2023.

arrows-right arrow-down arrow-right beursmodellen landbouwminiaturenbeurs clubmodellen magazine facebook